highlights

Wat is het verschil tussen gedeeltelijke en volledige highlights?

Als je over het algemeen van je haarkleur houdt, maar er wat diepte, dimensie en een trendy gevoel aan wilt toevoegen, zul je waarschijnlijk voor highlights gaan, die met een freehand-techniek worden gecreëerd, zonder folie. Ze geven je een zonovergoten, natuurlijke look of zachte kleurovergangen als je pasteltinten of felle neonkleuren gebruikt. Highlights en lowlights maken het mogelijk om zeer verfijnde haarkleuroplossingen te creëren die moeilijk te kopiëren zijn, maar je kan je eigen complexe haarkleur bedenken die beter zal zijn dan de bron van je inspiratie. Bruin haar met blonde highlights en blonde highlights in rood haar zijn de ideeën die de meeste vrouwen al hebben geprobeerd. Sommigen bleven erbij – zo goed dat ze uitpakten – en sommigen gingen iets extravaganters uitproberen, zoals paarse highlights in donkerbruin haar of highlights in een levendige tint. Deze kunnen op het eerste gezicht een uitdaging lijken, dus misschien wil je beginnen met een meer bescheiden keuze, zoals rode of karamel highlights. Bij Beleza Pura Clinic Amsterdam hebben we een heleboel ideeën voor je, hoe gewaagd je ook wil gaan met je highlights!

Het is een veel gestelde vraag, wat precies het verschil is tussen gedeeltelijke en volledige highlights bij de kapper. Vaak wordt gedacht dat het ene precies hetzelfde is als het andere. Maar dat klopt niet helemaal.

Wat zijn gedeeltelijke highlights?
Gedeeltelijke highlights zijn die vrouwen die je ziet die wat kleur rond het gezicht hebben geplaatst voor een verhelderend of omlijstend effect. Je stylist kan ze een “half hoofd met highlights” noemen. Ze zullen waarschijnlijk het grootste deel van hun natuurlijke kleur aan de achterkant en rond de nek laten doorschijnen.

Hoe uw kapper het doet: Met behulp van folies en kleur naar keuze, worden gedeeltelijke highlights geplaatst in ofwel het mohawk gedeelte van je haar, de bovenste helft van je haar of de bovenste helft en de voorkanten van je haar. Omdat de highlights slechts een deel van je lokken raken, kan je stylist je aanraden om “de basis lichter te maken”, zodat je je highlights een paar tinten lichter kunt nemen dan je natuurlijke kleur.

Voordelen van gedeeltelijke highlights:

Minder potentiële schade omdat het minder strengen haar bleekt.
Ze zijn betaalbaarder dan het laten doen van volledige highlights.
Ze kunnen geplaatst worden waar je wilt, zodat het lijkt alsof de zon de voorste delen van je haar op natuurlijke wijze heeft opgelicht.
Nadelen van gedeeltelijke highlights:

Je kunt het grootste deel van de kleur niet zien wanneer je je haar omhoog draagt (zoals in een paardenstaart).
Je kunt niet “volledig blond” worden of drastisch van kleur veranderen met slechts gedeeltelijke highlights omdat je altijd een natuurlijke kleur zult hebben op tenminste de helft van je hoofdhaar.
Laten we eens kijken hoe gedeeltelijke highlights een vleugje natuurlijk ogende kleur aan je haar kunnen toevoegen met behulp van verschillende technieken en een scala aan kleuren.

Bezoek de website van Beleza Pura Clinic voor meer informatie over highlights in Amsterdam West