Gezond Leven!

Gezond leven vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Eet gezond, beweeg en ontspan regelmatig en rook niet. Ontdek wat je zelf kunt doen om gezond te leven.

Hartziekten zijn de nummer één moordenaar van zowel mannen als vrouwen in Nederland. Meer dan 3 miljoen Nederlanders lijden aan een of andere vorm van hart- en vaatziekten. Het goede nieuws is dat veel van de veel voorkomende risicofactoren beheersbaar zijn en dat je je risico op hartproblemen kunt verkleinen door de dingen te doen die ik in deze post noem. Gezond eten, bewegen en niet roken zijn zulke gemakkelijke manieren om voor je lichaam te zorgen – doe wat goed voor je is en je gezin zal je later dankbaar zijn!

Bloeddruk verlagen, cholesterol gezond houden, stress verminderen, stoppen met roken, gewicht verliezen – het zijn maar een paar van de gezondheidsuitdagingen die veel zorgen kunnen baren. Maar dankzij jouw inspanningen , kunnen deze problemen overwonnen worden.

Gezondheid kan gedefinieerd worden als het vermogen om lichamelijke functies uit te voeren, de afwezigheid van ziekte of gebreken en de gezondheid van geest en lichaam. Dat kan een ruim opgevatte definitie zijn, want er komt veel meer bij gezondheid kijken dan alleen maar lichamelijk fit zijn. Er is veel geroezemoes over het belang van gezond eten en een evenwichtige levensstijl, maar wat betekent dat eigenlijk?