coffeeshop haarlem

Coffeeshop Haarlem: Een Uitgebreide Gids voor de Diverse Methoden van Marihuanagebruik

Verschillende Gebruiksmethoden van Marihuana

Marihuana kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. De methoden van inname zijn belangrijke overwegingen voor medische marihuanagebruikers, maar ook voor mensen die het recreatief gebruiken, coffeeshop Haarlem, legaal of niet.

Bijvoorbeeld, roken en vapen zijn populaire methoden om marihuana recreatief te gebruiken, coffeeshop Haarlem, terwijl het consumeren van eetbare producten en het gebruik van topicals of tincturen vaker voorkomen bij medisch gebruik van marihuana.

Zorg ervoor dat je de marihuanawetgeving in jouw staat controleert voordat je het gebruikt, coffeeshop Haarlem.

Dit artikel zal bespreken hoe marihuana gebruikt kan worden, coffeeshop Haarlem, inclusief welke vorm van consumptie de snelste high produceert.

Roken

Een gangbare methode om marihuana te gebruiken is door het te rollen in een sigaret (joint) met behulp van tabaksrolpapier en het dan te roken, coffeeshop Haarlem. Het kan ook gerookt worden in een pijp of een waterfiltratieapparaat (bong), coffeeshop Haarlem.

Marihuana kan ook worden gerookt in een blunt, coffeeshop Haarlem, een sigaar die is uitgehold om tabak te vervangen door marihuana, of een mengsel van tabak en marihuana. Marihuana in bubblers zijn mini-bongs ongeveer ter grootte van een pijp. Een van de oudste methoden om marihuana te roken—alsook hash, tabak en andere stoffen—is met een hookah. Sommige marihuanagebruikers maken bongs en pijpen van frisdrankflessen, maïskolven en zelfs stukken fruit.

Net als tabaksrook kan marihuanarook schadelijk zijn voor de longen en kankerverwekkende stoffen afgeven. Daarom heeft de American Lung Association opgeroepen tot meer onderzoek naar de effecten van marihuanagebruik op de longgezondheid.

Als je met je zorgverlener praat over het medicinaal gebruik van marihuana, zullen zij de opties bespreken voor hoe je het kunt gebruiken. Als je longproblemen hebt (zoals astma of emfyseem), kunnen zij aanbevelen om geen medische marihuana te roken en in plaats daarvan een andere methode te gebruiken.

Gravity Bongs

Een andere manier om marihuana te roken met gangbare huishoudelijke artikelen is met een gravity bong, soms een bucket of waterval bong genoemd. Gravity bongs kunnen worden gemaakt van plastic flessen, melkkanen, emmers en tweeliter frisdrankflessen.

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken zelfgemaakte gravity bongs zwaartekracht om rook in de kamer te trekken met behulp van water of een andere vloeistof (zoals bier of wijn).

Vapen

Een nieuwere manier om marihuana te consumeren is vaporisatie of “vapen”. Vaporizers verhitten de marihuana tot net onder het verbrandingspunt. De werkzame stoffen kunnen worden geïnhaleerd als damp in plaats van rook. Mensen kunnen vaporizers gebruiken omdat:

Ze een betere high krijgen wanneer ze vapen. Vaporizers produceren minder marihuanageur dan roken. Vaporizers zijn meestal klein en makkelijker te verbergen. Vapen van marihuana kan ook verwijzen naar het gebruik van een vaporizer en droge bloem. Droge bloem vaporisatiesystemen zijn al meer dan 20 jaar commercieel verkrijgbaar. Ze zijn minder hard en irriterend voor de longen dan het roken van droge bloemen of het vapen van olie. Dit type vapen is anders dan het gebruik van een e-sigaret met cannabisolie.

Wat Zijn de Risico’s?

Vergelijkbaar met de risico’s van het roken van sigaretten, suggereert onderzoek dat het roken van marihuana dezelfde risico’s en mogelijke bijwerkingen kan hebben, coffeeshop Haarlem.

Bijvoorbeeld, mensen die marihuana roken, kunnen ademhalingsproblemen ontwikkelen zoals een chronische hoest. Op de lange termijn zou het roken van marihuana negatief kunnen uitpakken voor de gezondheid van iemands longen, coffeeshop Haarlem.

Andere studies suggereren dat het op lange termijn gebruiken van marihuana het geheugen en de mentale gezondheid kan beïnvloeden, en ook in verband kan worden gebracht met gezondheidsproblemen zoals ernstig braken (cannabinoid hyperemesis syndroom), coffeeshop Haarlem.

Na verloop van tijd kunnen sommige mensen die marihuana gebruiken merken dat ze meer moeten gebruiken of het vaker moeten gebruiken om het gewenste effect te bereiken. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze niet kunnen stoppen met het gebruik van marihuana, zelfs als ze dat willen, coffeeshop Haarlem.

Orale Inname

Thuisgebakken marihuanabrownies bestaan al decennia, maar tegenwoordig wordt marihuana gebakken of toegevoegd aan vele soorten voedsel. Marihuanagebakjes worden geproduceerd en verkocht waar medisch en recreatief marihuanagebruik legaal is, coffeeshop Haarlem.

Oliën geëxtraheerd uit marihuanaplanten kunnen worden gebruikt in het koken, bakken of gewoon mengen met voedsel om producten te creëren die oraal kunnen worden ingenomen of in capsulevorm. Verkopers in staten waar recreatieve marihuana legaal is, verkopen cakes, koekjes, gummibeertjes, ontbijtgranen, granolarepen en zelfs kauwgom gemaakt met marihuana, coffeeshop Haarlem.

Marihuanaolie kan ook worden toegevoegd aan veel gangbare dranken en wordt verkocht als thee, frisdranken en zelfs bier. Het gebruik van marihuanabladeren voor het zetten van thee gebeurt al eeuwenlang—hoewel thee gemaakt met marihuana tegenwoordig krachtiger is. Epidiolex, de merknaam voor cannabidiol (CBD), is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van bepaalde aanvallen bij kinderen en volwassenen. Het komt in vloeibare orale vorm, coffeeshop Haarlem.

Sprays

Een relatief nieuwe methode om marihuana te gebruiken is het infuseren van vloeistoffen met THC of cannabidiol (CBD) om sprays te maken die onder de tong kunnen worden genomen, coffeeshop Haarlem.

Deze methode wordt doorgaans gebruikt door medische marihuanagebruikers die de schadelijke effecten van roken willen vermijden en geen eetbare producten willen of kunnen verdragen.

Sprays zijn populair op plaatsen waar marihuana nog steeds illegaal is omdat ze moeilijker te detecteren zijn dan andere vormen. Sommige mensen gebruiken sprays wanneer ze marihuana roken door de verschillend smakende spray op joints en blunts te spuiten, coffeeshop Haarlem.

Marihuana Tincturen

Tincturen zijn vloeistoffen die zijn geëxtraheerd uit marihuanaplanten en vervolgens zijn geïnfuseerd met alcohol of alcohol en water.

Om het te nemen, plaatst een gebruiker enkele druppels van de oplossing onder hun tong waar het snel wordt opgenomen in de bloedbaan.

Deze vorm van marihuana is zeer geconcentreerd, zeer krachtig en werkt snel, dus wordt het doorgaans gebruikt voor medische doeleinden. Echter, omdat het een intense high produceert, kan het ook misbruikt worden.

Er zijn CBD-tincturen die snel werken en zeer krachtig zijn maar geen intense high produceren. CBD in deze doseringsvorm wordt niet zo vaak misbruikt; het wordt eerder voorgeschreven:

Als een eetlustopwekker voor mensen die risico lopen op ondervoeding (bijvoorbeeld omdat ze kanker hebben en chemotherapie ondergaan) Als een pijnstiller voor bepaalde aandoeningen Om te helpen met slapeloosheid Om aanvallen te voorkomen bij een bepaald type epilepsie, coffeeshop Haarlem.

Wat zijn de risico’s?

Net als bij andere producten die je op je huid aanbrengt, is het mogelijk dat je een reactie krijgt op marihuana of CBD-topicals. Als je producten gebruikt die geuren of andere ingrediënten bevatten, kun je hier gevoelig voor zijn, wat huidirritatie zoals uitslag, branderigheid, jeuk of droogheid kan veroorzaken, coffeeshop Haarlem.

Is het slechts een placebo?

Sommige onderzoeken suggereren dat pijnverlichting door cannabis een “placebo-effect” kan zijn. In sommige klinische proeven die het gebruik van cannabis voor pijnverlichting onderzochten, deden patiënten die een cannabisproduct gebruikten het ongeveer even goed als de patiënten die een vergelijkbaar product kregen zonder cannabis. Meer onderzoek is nodig om te begrijpen hoe cannabisproducten kunnen helpen bij pijn, coffeeshop Haarlem.

Hoe moet ik marihuana gebruiken?

De veiligste en meest effectieve manier voor jou om marihuana te gebruiken, is misschien niet hetzelfde als wat het beste zou werken voor iemand anders, zelfs als ze dezelfde gezondheidsconditie hebben als jij, coffeeshop Haarlem.

Je moet misschien een paar manieren proberen om erachter te komen wat voor jou werkt. Je kunt ook met je zorgverleners praten over hun aanbevelingen. Als je bijvoorbeeld misselijk bent van een kankerbehandeling, kun je mogelijk geen edibles verdragen, maar vind je dat het roken van medicinale marihuana helpt. Als je een chronische longaandoening zoals astma hebt, wil je misschien vapen, bongs en roken vermijden en in plaats daarvan kiezen voor edibles of topicals, coffeeshop Haarlem.

Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden, zoals je algehele gezondheid, je comfort met het gebruik van marihuanaproducten, bekendheid met de hulpmiddelen, voorkeuren en de aandoening of symptomen waarvan je hoopt dat marihuana je kan helpen beheren.

Je kunt ook besluiten dat marihuana niet de beste behandeling voor je is. Als je meer dan één manier hebt geprobeerd om het te gebruiken en je vindt niet dat het helpt, je bijwerkingen hebt, of je niet comfortabel bent met de risico’s, praat dan met je zorgverlener over andere behandelopties, coffeeshop Haarlem.

Conclusie

Er zijn veel manieren om marihuana te consumeren, zowel voor medische doeleinden als recreatief. Roken, vapen, edibles, tincturen en topicals zijn slechts enkele voorbeelden van hoe mensen marihuana gebruiken. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen en risico’s om te overwegen, coffeeshop Haarlem.

Of je marihuana gebruikt en hoe je het gebruikt, hangt ook af van of het legaal is waar je woont.

Als je zorgverlener medische marihuana voor je heeft aanbevolen of voorgeschreven, praat dan met hen over de meest effectieve en veiligste manier om het te gebruiken, Coffeshop High Times.

Meer artikels zoals deze? Klik dan hier!